Házas Hittan Közösség

1999-ben Blanckenstein György plébános atya elindította a családos katekézist, más néven „Házas Hittant” melynek fő célja a házaspárok, s rajtuk keresztül a családok erősítése. A családos katekézis résztvevőiből Házas Hittan csoportok alakultak, csoportonként öt-nyolc házaspár bevonásával. A kiscsoportok száma folyamatosan változik, némelyik megszűnt, felbomlott, illetve alakulnak is újak. A csoportok általában megegyezés szerint havonta egy este vagy délután más-más családnál gyűlnek össze. A találkozók során imádkozunk, majd általában az egyik házaspár által kidolgozott témáról beszélgetünk, vitatkozunk az este folyamán tea, sütemény vagy szerény vacsora mellett. Ezen kívül októberben közösen imádkozzuk a rózsafüzért, nagyböjtben keresztutat járunk, májusban részt veszünk a plébániai majálison és nyáron az egyházközségi táborban Mátraverebély-Szentkúton.

Azok a házaspárok, akik még nem tartoznak kiscsoporthoz, vagy élethelyzetük nem teszi lehetővé a csatlakozást, plébániai szinten különféle programokon találkozhatnak egymással. Ilyen a házas hétfő, melyen érdekes témákban hallgatunk egy gondolatébresztő bevezetést röviden, majd kiscsoportban, egymással megbeszéljük, megvitatjuk. Ennek keretében neves vendégeket is meghívunk, mint Pál Feri atya. Az alkalmak szervezését a házas hittan csoportok vállalják.

Bármilyen kérdés, információ esetén keresd bátran a közösség felelősét, Rósáné Ütő Csillát a rosautocsilla@gmail.com címen.