Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közösség

Közösségünk 1992 októberében alakult meg intézményesen, bár karitatív szolgálat előtte is volt városunkban. Az elmúlt évek Egyházközségi Zsinatjainak eredményeképpen, a karitász szolgálat részterületekre lett osztva így munkánk jelenleg is így zajlik. Közösségünk szolgálata városunk rászoruló családjai felé irányul, célkitűzésünk, hogy – az anyagi és fizikális segítség mellett -, az Evangélium üzenete is jelen lehessen mindazok életében, akikre figyelünk. Tevékenységünk nagy vonalakban: élelem és gyógyszer segélyezés, ruha és alkalmi segítségkérések megoldása, téli tüzelő beszerzésében való támogatás. Beteglátogatások, bevásárlások szervezése, orvoshoz való eljutás könnyítése. Szervezünk vásárokat, és gyermekek számára nyári napközit, és 8 napos tábort. Rendszeresen tartunk összejöveteleket, lelki és ünnepi programokat, pl. Szent Erzsébet ünnepe.

Közösségünk fiatalokat is foglalkoztat segítőként, hiszen évek óta az iskolai szeretet-szolgálatok fiataljainak egy része nálunk tölti le szolgálati idejét. Ők ezután maradhatnak is tovább a Szent Márton ifjúsági karitász csoportban.

Hálásan köszönjük mindenkinek az imákat, az anyagi és más segítséget, és aki egyetért céljainkkal, örömmel vesszük megkeresésüket bármilyen ügyben.

Kivés Zoltán
karitász vezető
+36 20 566 25 73