Dr. Kucsera Ferenc imacsoport

Az imacsoport legfontosabb célja, hogy a közösség megtartó erejét érezzük, Jézus szeretetével szeressük egymást, dicsőítsük, áldjuk és hálát adjunk Istennek mindenért, imádkozzunk szeretteinkért és saját magunkért (lelki megújulásunkért), Magyarországért (a magyar emberek lelki megújulásáért). Szeretnénk, hogy ez a közösség olyan hellyé váljon, ahol Jézus szeretetével, tanításával tudunk találkozni, tudjuk ezt a Szeretetet és tanítást a Szentlélek segítségével fogadni szívünkbe (megtanuljuk szívünket kinyitni, az ima örömmé váljon) és a tanítást mindennapi életünkben (állapotbeli kötelezettségeink egyre jobb teljesítésének érdekében) tettekre is tudjuk váltani. Az összejöveteleink előtti gyülekezési időnkben, majd a szabadon mondott imáinkban is törekszünk arra, hogy megosszuk egymással a mindennapjainkban megélt örömeinket és bánatainkat és ezekben is társai tudjunk lenni egymásnak. Öt keresztvetéssel kezdjük összejöveteleinket, Jézus öt Szent Sebére emlékezve, és hálát adva nagy szeretetéért, hogy sebei és vére által kaphatunk bocsánatot vétkeinkért, és reményeink szerint ezért juthatunk majd be halálunkat követően Isten színe látására, a nekünk készített országba. Minden alkalommal énekekkel is imádkozunk (Szentlélek hívó ének, Szűz Máriát köszöntő ének mindig szokott szerepelni ebben, Jézus jelenlétét is tudatosítjuk egy taizéi énekkel). Nem kötelezően, de kötetlen, szabadon mondott imákat mondunk  az égiekkel és a közösség tagjaival is megosztva azt a mi a szívünkben van, a Szentlélek segít bennünket ezek kimondásában vagy szíveinkben való megtartásában. A Szentlélekre hallgatva, és a testvérek javaslatára különböző témákban hallgatunk, olvasunk elmélkedéseket, tanításokat, és a felmerült gondolatainkat megosztjuk egymással. Rövid záró-imával (Lábunk együtt járjon, ….; Dicsőség az Atyának …. ) fejezzük be az egyes összejöveteleinket.

Az imacsoport vezetője: Medveczky Gábor és Horváth Ria.

Elérhetőség: Medveczky Gábor, Telefonszám: +36-30-811-3580, e-mail: medveczky.gabor@gmail.com és Horváth Ria, Telefonszám: +36-30-408-6810, e-mail: horvatria@gmail.com

Az összejövetelek/alkalmak kezdési időpontja: hétfőnként 10:15 (időtartama kb. 1 óra, ha a hétfői napra ünnep esik, akkor azon a héten elmarad az összejövetelünk, illetve időnként télen és nyáron pár hét szünetet tartunk).