Bajusz klub

A klubbot még Molnár Miklós káplán atya alapította meg 2015-ben. A lelki vezetője a plébániánkon szolgáló aktuális káplán. Jelenleg 33 tagja van a klubnak.

A klub célja, hogy a plébániához tartozó férfiakat összefogja. Alkalmainkon egy adott témával kapcsolatban beszélgetünk, mondjuk el véleményeinket, osztjuk meg. gondolatainkat, tapasztalatainkat, továbbá a férfiakat érintő dolgokat vetünk fel, és azokra reflektálunk. Válaszokat keresünk arra, hogy mi a dolgunk, feladatunk a világban, mint keresztény férj, apa, nagyapa, és beszélgetünk a társadalomban betöltött helyünkről, küldetésünkről. Megosztjuk egymással azt, hogy hogyan éljük meg katolikus keresztény hivatásunkat a mai összetett, kihívásokkal teli és dinamikusan változó, bonyolult világunkban. Támpontokat adunk egymásnak, megosztjuk tapasztalatainkat és persze erősítjük, segítjük is egymást a mindennapi küzdelemben. Jó érzés tudni, hogy nem vagyunk „egyedül” a problémáinkkal, küzdelmeinkkel, életünk nagy kérdéseivel. Közösségünk elsősorban nem ima közösség, de az alkalmainkon van bevezető, illetve befejező ima is, atyai áldással.

Találkozóinkat minden hónap 3. szerdáján tartjuk (kivétel a nyári szünet) 20.00 órától a Kolping Házban.

Jelentkezni lehet a káplán atyánál misék után a sekrestyében, vagy Vanczák Pálnál 06 (20) 983-0542-as telefonszámon, vagy a vanczakpal@gmail.com email címen.