Szent Mónika Közösség

Egyházközségünkben 2012. szeptember 1-én alakult meg a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének helyi imaközössége. Gyermekeinknek élő HITÉÉRT imádkozunk, hogy mindig legyen kapaszkodójuk. Szent Mónika hosszú évekig imádkozott fia, szent Ágoston megtéréséért, eredménnyel. Nekünk is kitartónak kell lennünk a gyermekeinkért végzett imában!

A Szent Mónika Közösség Madridban alakult meg az Actio Catholica egyik gyűlésén, ahol néhány édesanya elhatározta, hogy naponta buzgón imádkoznak nem csak a saját, hanem minden édesanya gyermekének hitéért, és a hét egy napján a templomban is elmondják napi imájukat. A kis közösséghez mind több édesanya csatlakozott, és 1987-ben megkapták a madridi bíboros érsek hivatalos jóváhagyását. Lelki vezetőjük Lorenzo atya lett. Szent Mónikát, Szent Ágoston püspök édesanyját választották eszményképül. Az ima a világ más országaiba is eljutott, és egyre terjed. Hazánkba Róna Gábor jezsuita atya hozta el ennek a közösségnek a hírét, és a kalocsai édesanyák kérésére 1992. augusztus 27-én alakult meg az első csoport Gábor atya lelki vezetésével. Gábor atya halála után, 2016-tól Kürtösi Krisztián atya lett az országos lelki vezetőnk. Évente egyszer találkozunk országos szinten augusztus végén, Szent Mónika ünnepéhez közel eső szombaton Budapesten, és van egy másik éves találkozónk is májusban egy vidéki helyszínen. További információk: www.szentmonika.hu

A helyi közösség vezetője: Baka-Regös Beatrix, akit a regosbeatrix@gmail.com címen tud elérni az, aki csatlakozni szeretne a helyi Szent Mónika Közösséghez.

Minden hónap 3. csütörtökén találkozunk a Kolping házban, este 7 órakor a közös imánkon!

Sok szeretettel hívunk közösségünkbe minden édesanyát, aki szeretne közösségünk tagja lenni: minden nap elmondjuk az édesanyák NAPI IMÁJÁT (otthon), és egy héten egyszer a templomban, az Oltáriszentség előtt!
Kedves Édesanyák! Fogjunk össze az imádságban! Kísérje Isten áldása gyermekeinket!