914. sz. “ENDRE” Cserkészcsapat

“Kis közösség – Nagy élmény”
Bemutatkozik a szentendrei 914. sz. “ENDRE” Cserkészcsapat
“Egy csapat, egy szív, egy lélek!”

A csapatunk létszáma 25-40 fő között mozog. Azt gondoljuk, ez az a létszám, ami még olyan családias légkört ad cserkészeink számára, ahol mindenki mindenkit ismer, ahol mindenki önmaga lehet, kibontakozhat, és megtalálhatja saját erősségeit egy támogató kisközösségben.
A cserkészet a “cselekedve tanulás” módszerével segít minden cserkészt – kicsit és vezetőt egyaránt -, hogy életkorának megfelelő szinten élje meg a jellemformálás-, példamutatás-, keresztény emberré válás útját.
A cserkészet életforma. A cserkész fogadalom pedig egy életre szól. Ez azt jelenti, hogy cserkészeinket arra tanítjuk, hogy mindazt, amit az őrsi gyűléseken, táborokban és cserkész programokon tanulnak, a hétköznapokban kamatoztassák: legyenek kedves, megbízható, segítőkész társak. Tiszteljék a felnőtteket, éljék meg hitüket, aktívan vegyenek részt egyházközségünk életében. Sík Sándor szavaival: Tegyék a jót, ott ahol vannak, annyit, amennyi csak tudnak. Mindezek mellett számos olyan vagány dolgot tanulnak meg közben, mint sátorverés, tűzrakás, rovás írás, csomózás, főzés, menedék építés, morze jelek, megszámlálhatatlan ének, játék,- mindezt sok vidámság, nevetés, kirándulás, portyázás és 8-12 napos nyári nagytábor keretében.
Ha kedvet kaptál, ne tétovázz! Csatlakozz!

Csapatunk fenntartója: Szentendrei Keresztelő Szent János Plébánia
Csapatparancsnokunk: Selmeczi András (immár 32 éve cserkész – 2023.)
Csapatotthonunk: Szentendre belvárosában, a Péter-Pál templommal szemben található
Őrsi gyűlések időpontja: Hetente egyszer, hétfőtől csütörtökig valamelyik napon, kb.16-18 óra közötti időszakban, őrsönként
Jelentkezés cserkésznek: az egész év folyamán lehet jelentkezni, de őrsöket a cserkészévindulásakor, szeptemberben indítunk. Ettől függetlenül bíztatunk mindenkit, hogy jelentkezési szándékát jelezze nekünk elérhetőségeinken, mert adódhatnak egyedi esetek.
Elérhetőségeink:
honlap: www.szentenendreicserkeszek914.com
facebook: https://www.facebook.com/szentendreicserkeszek914
email: 914ecscs@gmail.com (itt lehet jelezni a csatlakozási szándékot)
“Cserkész vagyok, egy jobb világért dolgozom!”