Máltai Szeretetszolgálat

A szentendrei csoport 1993-ban alakult, fő céljának a településen élő rászoruló gyerekek és fiatalok rendszeres segítését, az idősek megélhetésének könnyítését tűzte ki.

Csoportunk állandó tagjainak száma 15 fő.

A gyerekeknek lehetőségeinkhez mérten szervezünk különböző szabadidős programokat /kirándulás, múzeumlátogatás, stb/.
1995 óta minden nyáron tábort szervezünk a gyerekeknek, országszerte sok plébánián és iskolában kaptunk már helyet (Epöl, Borsosberény, Nagyvázsony, …) A táborba 4-14 év közötti, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek jönnek. A létszám általában 20-25 fő. A programban kézműves foglalkozások, kirándulások, sport, és sok-sok játék szerepel. A foglalkozásokat csoportunk tagjai és önkéntes segítői közösen tartják. Az elmúlt években napközis táborokban fogadtuk a gyerekeket, melyhez a Szent András Általános Iskola biztosított helyszínt.

A rászoruló fiatalok és idősek megtalálását és valós helyzetük felmérését segíti a plébánia, a szentendrei keresztény gyülekezetek, a Karitász, az önkormányzat különböző intézményei.

A városban már ismert csoportunk tevékenysége, gyakoriak a lakosság által felajánlott ruhanemű és más adományok. A feladataink ellátásának biztosítására cégek, vállalkozások támogatását is kérjük, akik lehetőségük szerint mindig jó szívvel segítenek. Ezek lehetnek anyagi és tárgyi támogatások, amelyek felhasználásáról a csoport mindig tájékoztatja az adományozót.

Az idei 2015-ös ősz nagy feladata a szentendrei Paprikabíró utcában található raktárhelységünk kialakítása. Az ingatlanhasználatot az idei évtől az önkormányzat biztosítja számunkra, így a felújítási munkálatok végeztével végre állandó helyet kapnak az adományok és csoportunk gyűlései.

Cím: 2000 Szentendre Paprikabíró u. 14.
Telefon: 06 30 912 14 01
E-mail: libardi.henriett@maltai.hu, szentendre@maltai.hu