Ministráns közösség

Ministráns közösségünk életének középpontjában az oltár áll. Liturgikus közösségről van szó, ministránsaink szolgálata nagyrészt a templomi liturgia szépségéhez kapcsolódik. A ministráns jelöltek, 3. osztályos korukban kezdik a felkészülést a szolgálatra. Fél év tanulás után lesznek felavatva és veszik fel a fehér ruhájukat, mely a közösséghez tartozás jelképe. Ministránsaink élete az oltárszolgálat mellett is sokszínű, hiszen szakmai, sport versenyeken, kirándulásokon, nyári táborban, a nagyok, vezetőképzőn, ill. római zarándoklaton vehetnek részt.

Várjuk közösségünkbe a 3-4. osztályos fiúkat, de ha bárki idősebbként is kedvet kap, ő is nyugodtan jelentkezhet! Találkozóinkat péntek délutánonként tartjuk, ahol jó hangulatú beszélgetésekre, vidám játékokra, valamint az avatásra való felkészülésre számíthatsz!

Szeptember 15-én lesz az első alkalmunk, jelentkezni Torvaji László ministránsvezetőnél (lacitorvaji@gmail.com, 06 20 2225251), valamint személyesen a Péter-Pál templom sekrestyéjében misék után, illetve a hitoktatóitoknál lehet.