Lelki adoptálás

Mi a lelki adoptálás?
Isten színe előtt tett ígéret, amelyben valaki elkötelezi magát, hogy 9 hónapon át naponta imádkozik egy – egyedül Isten előtt ismert – már megfogant és halállal fenyegetett magzat életéért. Hogy ez a gyermek megszülethessen és szeretetben nőhessen fel. Az ígéret egy gyermekre vonatkozik. Akkor kezdünk el újabb gyermekért imádkozni, ha az előző vállalásunkat már teljesítettük.

A lelki adoptálás története:
A lelki adoptálás gondolata a fatimai jelenésekkel kapcsolatos válaszként a Szűzanya kérésére: imádkozzuk a Szentolvasót, tartsunk bűnbánatot, engeszteljünk a tisztaság elleni bűnökért.
Ez az ima szellemi harc, hatékony a tisztaság ellen elkövetett bűnök esetében. Hatékony a
– veszélyben lévő magzatok esetében
– azért, hogy a gyermekáldás megvalósuljon
– azoknak, akiknek nincs vérszerinti gyermekük, lelki anyává válhassanak
– bármilyen okból való magzatvesztés esetén.
A Magyarországon átvett forma Lengyelországban alakult ki 1987- ben, ahol először a varsói pálos atyák karolták föl a kezdeményezést. Hazánkba 1995-ben jutott el.

Templomunkban Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén teszünk ünnepélyes fogadalmat Szentmise keretében. Havonta egyszer Szentségimádást tartunk a megfogant magzatokért és a velük kapcsolatban lévőkért. Életvédő csoportunk most alakul, terveink szerint havi egyszeri találkozóval. Plébániánkon többen vannak, akik nem tudnak eljönni az ünnepélyes fogadalom tételre és máshol teszik azt le. Vannak, akik, amikor befejezik az imát egy babáért, rögtön utána lelkileg adoptálnak egy másik magzatot, így folyamatosan imádkoznak. Ez az ima az életük részévé vált.

További info: lelkiadoptalas.hu
Kapcsolattartó: Kelecsényi Rita kelecsrita@gmail.com