Aktuális hirdetések

A Káritász közösség jótékonysági vásárt rendez nehézsorsú gyermekek táboroztatására a templom melletti adományboltban. A vásár július és augusztus folyamán szombat és vasárnap 10-20 óráig várja szeretettel az érdeklődőket.

NEK Titkárság a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is, augusztus 29-ig várja a jelentkezéseket. A szervezés megkönnyítése miatt kérik, hogy minél korábban jelentkezzenek a résztvevők. A helyek kiosztásánál is elsőbbséget élveznek a korábban regisztráltak.
A pontos program és a jelentkezéshez szükséges minden információ elérhető a kongresszus honlapján, az iec2020.hu oldalon.

Július 26-án, hétfőn lesz Szent Anna és Szent Joakim, a Boldogságos Szűz Mária szüleinek ünnepe. Ez alkalomból most vasárnap a 9 órai szentmisében a nagyszülőkért imádkozunk, és a végén papi áldásban részesülnek majd.

Júliusban imádkozzunk a közélet békéjéért és plébániánk egyházközségi táboráért – amely csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart Mátraverebély-Szentkúton – illetve a tábor szervezőiért és résztvevőiért is!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye alapján templomunkban is a következők lépnek életbe:

  • Mostantól nem kötelező zárt térben sem a maszk viselése, figyelemmel kell lenni azonban az esetlegesen még életben lévő járványügyi korlátozásokra.
  • Nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe, így újra megengedett a nyelvre áldozás, a szenteltvíz használata, és a kézfogás a békeköszöntésnél.
  • Ugyanakkor továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni, figyelembe véve az aktuális járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára.

Július és augusztus hónapban a hétköznapokon csak egy szentmise lesz a templomunkban. Hétfőn, szerdán és pénteken reggel 7.30-kor, kedden, csütörtökön és szombaton este 18.30-kor. Vasárnap a ½ 12-es mise el fog maradni.
Gyónási lehetőség a szentmisék előtt vagy után lehet, megbeszélés szerint. Szíves megértésüket kérjük a testvéreknek!
Csütörtökön du. 3-5-ig szentségimádás, pénteken 18 órakor rózsafüzér, utána szentségimádás és szombaton reggel 7.30-kor zsolozsma imádság a nyári hónapokban is lesz.