Aktuális hirdetések

Adventi roráté szentmisék minden hétköznap reggel 7 órakor fognak kezdődni a Péter-Pál templomban.

December 10-én vasárnap 19.15 órakor Villő Ének együttes koncertje lesz a Péter-Pál templomban és Vedres Csabával. Szeretettel hívunk mindenkit.

December 12-én, kedden 18.30-20.00 óráig dicsőítő Oltáriszentség imádás lesz a Ferences Gimnázium kápolnájában. Mindenkit szeretettel hívnak!

December 15-én pénteken és 16-án szombaton 19 órától “Urunk, látogass meg minket békéddel!” címmel adventi orgonazenés áhítat lesz a Péter-Pál templomban. A pénteki alkalmat a Szent András Iskola gyerekkórusa is színesíti, Csíkszentmihályi Rita karnagy vezetésével. Mindkét este Fodor Bertalan segédkántor orgonál.

A Kolping Család közösség december 16-án 16 órakor karácsonyi ünnepséget szervez. Mindenkit szeretettel várunk, aki szereti a szép verseket és szeretne finom süteményeket kóstolni. Hozzuk el kedvenc karácsonyi versünket és sütinket a recepttel együtt! Részletek a hirdetőtáblán.

December 17-én 17 órakor szeretettel várunk mindenkit városunk főterén az adventi koszorú 3. gyertyájának meggyújtására és az azt követő imádságra György atya vezetésével. A gyertyagyújtás után egy kis beszélgetésre is lehetőség lesz, melyhez pogácsát és aprósüteményt kérünk egyházközségünk tagjaitól.

Adventben minden vasárnap a kilences mise után agapé lesz a templomkertben. Szeretettel várunk mindenkit forró teával!

Adventben jóságliszt gyűjtésére hívjuk a gyerekeket. Valahányszor jót tesznek otthon, egy kiskanál lisztet tegyenek félre egy befőttesüvegbe. Vasárnaponként a templomban összegyűjtjük, majd karácsonyra mézeskalács készül belőle. A sütés módjáról a későbbiekben jelzünk.

A Ferenczy Múzeumi Centrum szervezésében újra templomséta indul dec. 17-én 14.00 órától. Jegyek a múzeumban és online is vásárolhatók.

A Karitász szolgálat az idén is szeretne hozzájárulni a nehéz helyzetben lévő családok téli tüzelő vásárlásához. Akinek van lehetősége ebben segíteni, kérjük, hogy a templom közepén elhelyezett perselybe helyezze el az erre szánt adományt, melyeket előre is hálásan köszönünk!

A Karitász szolgálat szeretettel hív mindenkit adventben minden szombaton és vasárnap 9-20 óráig a Szt.András kegytárgyboltban megrendezésre kerülő jótékonysági vásárra.

Szeretsz a vasárnap esti misére járni? Elmúltál kamasz, vagy éppen most kezded a 14 éves kort? Szívesen beszélgetnél az ismerőseiddel az esti mise után kényelmesen, egy pohár tea kíséretében? Szívesen hazavinnél valami útravaló gondolatot a hétre? Ha igen, akkor szeretettel várunk téged a Kolping házba.

Megjelent az Adoremus decemberi száma, kapható a sekrestyében.