Film Kucsera Ferencről

Számítunk az Ön segítségére is! Célunk Kucsera Ferenc boldoggá avatásának előmozdítása. A sikeres, életvidám szentendrei káplán emberi tartása, Istenből gyökerező hite olyan példát mutat, mely filmet érdemel…

A Kucsera Ferenc életét bemutató film nem csak a 100 évvel ezelőtti fontos történelmi események részletét mutatja be, hanem a legfontosabb emberi értékeinket is, melyeket nem szabad hagynunk kikopni a mindennapjainkból. A hit és a hatalom szembenállása a mai napig megfigyelhető, azonban talán nem olyan mértékben, mint 100 éve. Egy sokkal fontosabb dolog viszont annál inkább: az emberi tartás és vele együtt az állandó emberi értékek.

Kucsera Ferenc egész életútja példaértékű, de csak utolsó napján vált történelmi jelentőségű személlyé.

Példamutatása mindenképpen filmet érdemel, mellyel boldoggá avatását szeretnénk előmozdítani.
Kucsera Ferencről:

Szentendrei római katolikus káplán és vértanú, a Tanácsköztársaság terrorjának áldozata. Életének utolsó éveit töltötte Szentendrén, azonban nagyon gyorsan megkedvelték és még a katolikus körökön kívül is megkülönböztető tisztelet övezte. 1919-ben az ellenforradalmárok egy összehangolt fegyveres akcióval akartak fellépni a vörösök ellen, aminek a kezdetét harangzúgás jelezte. Kucsera Ferenc ekkor 26 éves volt, a szervezkedésben ugyan nem segített, de a kerületi vörösparancsnok felhívta a megbízott parancsnok figyelmét a káplánra, majd a az ellenforradalmárok névsorának élére került a neve, így hozzá mentek először. A káplán többszöri halálos fenyegetést követően sem beszélt arról, hogy ki adta oda a templom kulcsát és ki harangozott. Ezt követően a pártházba, majd a Duna-partra vitték…Ezzel a tettével embereket óvott meg a biztos haláltól és az életét áldozta értük.

Mit teszünk a beérkezett támogatási összegekkel?

  • Első célunk kijutni a Szlovákiai Léva városába, Kucsera Ferenc szülővárosába, hiszen életének jelentős szakasza itt zajlott.
  • Az ezen felül beérkezett támogatások a film munkálataira lesznek elköltve, hogy minden korosztály számára élvezhető és tanulságos film jöhessen létre. Ebbe beletartozik a kutatómunka és a jogdíjak kifizetése is. A támogatások többi része a film terjesztésére szolgál. Célunk eljutni olyan rétegekhez is, ahol a történelem és az állandó emberi értékek megismerése nehézséget okoz.
  • Célunk továbbá kijutni a Vatikáni Filmfesztiválra, mely angol nyelvre fordítást is igényel.

Adományokat ezen az oldalon keresztül lehet tenni.