Az esküvőre jelentkezés és jegyesoktatás 2022

Az esküvőre jelentkezés és jegyesoktatás 2022

Kérjük, hogy akik 2022. évben szentségi házasságkötést terveznek plébániánkon, minimum három hónappal az esküvő időpontja előtt jelentkezzenek. Jelentkezés az aláírt adatlap leadásával, írásban lehetséges. Az adatlap itt letölthető. Az adatlapot hivatali időben a plébániai irodán lehet leadni, vagy elektronikusan lehet eljuttatni a jelentkezési lapon megadott e-mail címre: sztjanosplebania@gmail.com.

A végleges anyakönyvezés, iratok beszerzése, stóladíj fizetése, a jegyespár személyes megjelenésével egybekötve, az esküvő előtt minimum két hónappal történjék meg. Ennek érdekében a Plébános atyával időpont egyeztetése szükséges hivatali időben a plébánia telefonszámán.

A szentségi házasságkötés további feltétele a jegyesoktatáson való részvétel igazolása. A jegyesfelkészítésre lehet akár a mi plébániánkra, akár másik plébániára is járni, de utóbbi esetben igazolást kell hozni ennek tényéről.

A jegyesfelkészítés plébániánkon bő egynapos program keretében zajlik, péntek estétől szombat estig. A szertartáspróbára ezen kívül, az eskető pappal való egyeztetést követően kerül sor.

2022-ben az alábbi jegyesoktatási időpontokra lehet jelentkezni:

  • március 4-5.
  • április 1-2.
  • május 6-7.
  • június 3-4.
  • szeptember 2-3.

Az esküvői jelentkezési adatlapon kérjük megjelölni a választott időpontot, valamint azt az időpontot, amelyik még ezen kívül megfelelő. Mivel egy alkalomra maximum öt jegyespárt tudunk fogadni, ezért a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében kezeljük. A járványhelyzet függvényében a tervezett alkalmak időpontja és formája változhat, erről a jelentkezőket értesíteni fogjuk.