Ifi-alpha

Az Alpha egy interaktív programsorozat, amely kötöttségek nélkül tárja fel a keresztény hit alapjait. Nincs nyomás. Nincs nyomon követés. Nincs belépő.

Az Alpha Londonban indult el több mint húsz évvel ezelőtt. Azóta minden kontinensen, a világ több mint 160 országában tartottak már Alphát – néhol templomokban, másutt bárokban, kávézókban, vagy éppen otthonokban. Egy sorozat általában 11 részből áll, és egy-egy estének részét képezi egy közös étkezés, egy rövid előadás és egy kiscsoportos beszélgetés az este végén, ahol lehetőség van megosztani egymással a gondolatainkat és véleményünket.

Az Alpha mindenkinek szól, aki kíváncsi. Az előadások úgy lettek kitalálva, hogy ösztönözzék az eszmecserét, és lehetővé tegyék, hogy a keresztény hit alapjait barátságos, őszinte és kötetlen légkörben fedezhessék fel a résztvevők.

Szentendrén 2007 óta van Alpha, melynek idővel elindult a fiatalabb korosztályra szabott változata is: az Ifialpha. Minden ősszel és tavasszal szervezünk Ifialphát, melyet nagyjából 14-26 év közötti fiataloknak ajánlunk. Minden érdeklődőt várunk – függetlenül attól, jár-e templomba vagy sem, hisz-e Istenben vagy sem.

A szentendrei Ifialphás közösség azoknak a helyi Ifialphát végigjárt fiataloknak kínál lehetőséget, akik szeretnék folytatni a megkezdett utat az Alphán megismert, megszeretett emberekkel. Heti alkalmainkat az Ifialphát korábban végzett tagokkal, egyéb programjainkat olykor a felnőtt Alphás közösség tagjaival közösen tartjuk.

További információ (indulási dátumok, helyszín, jelentkezés Ifialphára):

alphaszentedre@gmail.com