Jegyesfelkészítés 2021

A jegyesfelkészítés Plébániánkon a 2020. évtől bő egynapos program keretében zajlik, péntek estétől szombat estig. Az egyes alkalmakon egyidejűleg 3-5 jegyespár vesz részt, akik a plébános atya, a káplán atya, valamint plébániánk ebben a szolgálatban részt vevő házaspárjai segítségével készülnek fel a házasságkötésre. Az előadások, beszélgetések témája: a szeretet megélése a házasságban, a házassággal kapcsolatos nehézségek kezelése, a házasságkötésre vonatkozó egyházi rendelkezések, a keresztény házasság értékei. A nap során a jegyespárnak lehetősége van sok kérdést átbeszélni egymással. A szertartáspróbára ezen kívül, az eskető pappal való egyeztetést követően kerül sor.

2021-ben az alábbi jegyesoktatási időpontokra lehet jelentkezni:

március 12-13.
május 7-8.
június 4-5.

Kérjük, hogy a jelentkezéseket a jegyesoktatas.szentendre@gmail.com címre küldjék a név és a telefonszám megadásával. A jelentkezésben kérjük megjelölni a választott időpontot, valamint azt az időpontot, amelyik még ezen kívül megfelelő. Mivel egy alkalomra maximum öt jegyespárt tudunk fogadni, ezért a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében kezeljük.

A járványhelyzet függvényében a tervezett alkalmak időpontja és formája változhat, erről a jelentkezőket értesíteni fogjuk.