Járvány-protokoll

Szentségek kiszolgáltatása járványveszély idején: A szentmisék, és más liturgikus cselekmények meg lesznek tartva. A templomban csak szájat és orrot eltakaró maszkban lehet tartózkodni, ez mindenki számára kötelező. A bejáratnál kézfertőtlenítőt használjunk! A padokban a kijelölt pontok mögött foglaljuk el a helyeinket! Áldozáskor, mikor megkapjuk az Oltáriszentséget a kezünkbe, a sorból félre állunk és akkor vegyük le a maszkot, és így áldozzunk meg, utána visszahelyezzük a szájunkat és az orrunkat eltakaró maszkot. Az áldozáshoz felsorakozásnál is tartsuk meg a kellő távolságot egymástól!

Gyónási lehetőség: Pénteken, szombaton és vasárnap a szentmisék alatt a sekrestyében történik. Mivel advent és karácsony közeledtével sokan szoktak gyónni, Főpásztorunk ismét engedélyezte az általános feloldozást. Szükséges ehhez a teljes bánatunk, és felkészülésünk. Ha elmúlik a járvány, akkor a személyes gyónásban meg kell gyónni a múltban elkövetett bűneinket. Krisztus Király vasárnapján és Advent 4-ik vasárnapján, a szentmisék alatt lesz az általános feloldozás azok számára, akik erre felkészültek.

A betegek, a betegeket otthon ápolók, a veszélyeztetett korban lévők fel vannak mentve a szentmise látogatása alól a járvány idejére. Mától kezdődően minden hétköznap lesz online közvetítés plébániánk Facebook oldalán (facebook.com/szentjanosplebania) Hétfőtől péntekig 07.30, szombaton 18.00 és vasárnap 11.30. A vasárnapi szentmise a TV Szentendre csatornáján hétfőn 17 órakor tekinthető meg.